simulare_teste_nationaleDoar o treime dintre elevii care au susținut în acest an simulările la BAC și testele naționale au reușit să obțină notă de trecere. Statistica este valabilă pentru județele în care s-au organizat testările în avans.

În județul Cluj, peste jumătate dintre liceeni nu au promovat testele de simulare pentru Bacalaureat. În Olt, mai puțin de 40% dintre elevii de clasa a opta au obținut nota de trecere, 5, la simularea testării naționale.

În județul Iași, promovabilitatea la testele naționale a fost de 55%. În schimb, peste trei sferturi dintre elevii de liceu au picat la simularea de Bacalaureat.

În Dâmbovița, promovabilitatea la nivelul intregului județ a fost de 41% la simularea Bacalaureatului. La simularea pentru Evaluarea Națională note de peste 5 au obținut 64,30% dintre elevii prezenți la Limba Română și 31,43% la Matematică.

La Brăila, la simularea Evaluării Naționale 49,79% dintre elevi au obținut note mai mari sau egale cu 5 la Matematică și 76,70% la Limba Română. La simularea Bacalaureatului, elevii au susținut teste la patru discipline. La Matematică au obținut note de peste 5 – 34,42%, la Limba Română – 74,74%, la Biologie – 46,69% și la Fizică – 34,42%.

Liceele și școlile din restul țării urmează să organizeze simulările în perioada imediat următoare, datele urmând să fie stabilite de fiecare Inspectorat Școlar în parte.

Vrei sa comentezi?