Familia reprezintă un factor important în viața copilului, pentru că aici deprinde atitudinile față de învățare și tot aici învață cum să comunice, cum să socializeze și cum să rezolve probleme. Copiii din ziua de astăzi se confruntă cu solicitări mai mari din partea școlilor și a societății, de aceea ei au nevoie de mult sprijin pentru a atinge succesul. Pentru a veni în sprijinul copilului dvs, Edu-News.ro va prezintă câteva idei practice de dezvoltare a abilităților de organizare a elevilor.
- Creați mai multe calendare cu toate evenimentele importante de la școală, cum ar fi datele scadente pentru teste și examene, chestionare, excursii, și postați aceste calendare în locuri importante unde este cel mai probabil să le vadă: cameră, bucătărie. De asemenea, puteți stabili împreună cu copilul ca acesta să primească mesaje pe e-mail pentru a i se aminti deadline-urile activităților pe care trebuie să le întreprindă.
- Stabiliți un program regulat pentru efectuarea temelor în funcție de capacitățile copilului și programul dvs. Unii copii învață foarte repede, alții mai lent, unii învață mai bine după-masa, alții învață mai bine dimineața.
- Încurajați elevii să ducă la bun sfârșit temele, și în cazul în care nu primesc temă pentru acasă încurajații să-și revizuiască lecțiile din ziua respectivă sau să-și petreacă timpul citind. O lectură de doar 20 de minute pe zi poate îmbunătați vocabularul elevilor și comptențele lor de gramatică.
- Stabiliți împreună un program de televizor, internet, jocuri pe calculator. Respectarea unui program ajută la reducerea stresului elevilor, întărirea memoriei și le permite acestora să fie mai bine odihniți în ziua următoare astfel încât aceștia vor fi în măsură să îndeplinească cerințele de la școală.
- Creați un loc confortabil pentru rezolvarea temelor, departe de lucruri ce ar putea să-i distragă atenția ca televizor, calculator, telefon. Motivul este evident, prea multă ispită.
- Nu lăsați copiii să răspundă la telefon în timpul alocat temelor. Timpul alocat temelor pentru acasă nu este pentru socializare.
- Depozitați rechizitele și materialele într-un loc special amenajat. Un astfel de loc permite elevilor să găsească cu usurință lucrurile atunci când au nevoie de ele.
- Ajutați-vă copilul să-și facă ghiozdanul pentru următoarea zi de școală. Acest lucru reduce stresul de a căuta lucruri în ultimul moment.
- La sfârșit de saptămână verificați temele pentru acasă, lecturile suplimentare, activitățile extracurriculare, materialele de lucru ale elevului și asigurați-vă că totul este pus în ordine.
Alexandra Fodor, alexandra.fodor@edu-news.ro