elevi-rezultate-simulare

   Din 2017, se schimbă programa la clasa a V-a. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV. 

   De asemenea, el a mai spus că rata de promovare a simulării examenului de Bacalaureat este de 38-39%. Întrebat cum poate explica acest eșec al sistemului, el a spus că de vină este curricula, dar și modul de formulare al subiectelor.

   Ministrul a recunoscut că oficialii din Educație știu că profesorii vând manuale la clasă. „Profesorul nu are dreptul de a vinde manuale în clasă. Știm că se întâmplă, luăm măsuri când se demonstrează că se întâmplă. Vorbim de manuale și de auxiliare”, a spus Cîmpeanu.

   În ceea ce privește noile abecedare, Cîmpeanu spune că acestea abia au ajuns în școli.„Ultimele abecedare s-au livrat în școli zilele trecute, mult după 9 februarie, când a început semestrul doi, în condițiile în care licitația a fost lansată în aprilie 2014„, a spus ministrul.

   Noile Abecedare au întârziat în școli fiindcă licitația a fost contestată de mai multe edituri, iar una dintre edituri a ajuns până în instanță, unde se va judeca cu Ministerul Educației.

Vrei sa comentezi?