2. test

   Începând din acest an, tinerii din România au posibilitatea de a obține Certificatul de abilități antreprenoriale (”Entrepreneurial Skills Pass” – ESP).

   Realizat la nivel european cu sprijinul UE, programul are scopul de a oferi tinerilor absolvenți acces la noi oportunități profesionale și de a le facilita tranziția de la educație, la antreprenoriat sau angajare.

   Certificatul este recunoscut în 26 de state și poate fi obținut de elevi cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani, care participă la programele de antreprenoriat pentru liceu, derulate de Junior Achievement.

   Programul presupune înființarea unei companii pilot, urmată de o examinare la nivel internațional a abilităților antreprenoriale și a competențelor necesare pentru a începe un business propriu sau pentru implicarea cu succes în dezvoltarea unei afaceri.

    În ultimii ani, educația antreprenorială a fost susținută la cel mai înalt nivel de către Comisia Europeană.

   Autoritățile europene sunt de părere că tinerii care beneficiază de educație antreprenorială dezvoltă cunoștințe de business, precum și atitudini și abilități esențiale, incluzând creativitate, spirit de inițiativă, tenacitate, abilitatea de a lucra în echipă, evaluarea riscurilor și responsabilitatea.

Vrei sa comentezi?