adrian-curaj

   Guvernul a decis azi ca doar universitățile să poată retrage titlurile științifice de doctor pe care le-au acordat și, de asemenea, să elimine excepția prin care eventualele abateri ale demnitariilor de la etica academică puteau fi analizate și sancționate doar de Consiliul Național de Etică.

   Executivul abrogă astfel, prevederi adoptate în vara anului 2012, pe fondul suspiciunilor de plagiat, ce vizau importanți oameni politici.

   Decizia de astăzi face parte dintr-un proces de reglementare a bunei conduite în cercetare, dezvoltarea tehnologică și inovare, a explicat Ministrul Educației, Adrian Curaj:

   “Numai universitățile vor retrage titlul sau vor anula diploma, indiferent de monentul și de modalitatea în care acestea au fost atribuite, am putut să modificăm Legea eticii. Am spus că va fi o ordonanță de urgență privind legea educației. După acea ordonanță de urgență vom mai da cele necesare – hotărârile de guvern și ordinile de ministru – pentru a avea un cadru total funcțional: problemă de sistem – abordare de sistem”, a spus ministrul Adrian Curaj.

   Ministrul Educației a mai precizat că în scurt timp va fi funcțional și un soft antiplagiat, prin care Universitățile și alte autorități interesate vor putea verifica toate tezele de doctorat elaborate până acum, simultan în limba română și engleză.

Vrei sa comentezi?