BANNER c2o goes to Jordan

   Două ocazii pe care nu le întâlnești decât la Closer2Oxford – un debate asupra paradei Gay Pride și un exchange în Iordania. 

  Runda a 11-a aduce în dezbatere întrebarea „E timpul să afirmăm că parada Gay Pride este încă necesară?” Paradele Gay Pride sunt organizate în majoritatea orașelor mari din Occident, prima parada din România fiind organizată în 2005 la București, ca parte a festivalului Gay Fest. Este singura manifestație care în toți acești ani a atras nu doar critici din partea altor comunități în special religioase cât și contra-manifestații sau contestări în instanță, pe motivul aducerii de „afront la moralitate și de pericol în educarea celor tineri”. Closer to Oxford își propune să pună la dispoziție instrumentele educaționale în sprijinul dezbaterilor de idei din societatea românească, într-o zonă în care emoția și ireconcilierea au reprezentat deseori regula.

  Înregistrările în runda online sunt deschise până pe 10 februarie studenților din România și Republica Moldova, iar debate-ul este urmat de arbitraje realizate de alumnii și trainerii ARDOR, sesiuni de întrebări și răspunsuri despre conținutul și argumentele folosite în dezbateri și, în final, patru evenimente tip dezbatere publică organizate în București, Cluj, Iași și Timișoara.

   Mai multe detalii pe www.closer2oxford.ro

  Vorbitorii de limba engleză au șansa să se înscrie în prima runda internațională a programului. Closer2Oxford meets Diwanieh este o experiență unică pentru 20 de tineri din România care vor trece de selecție și vor participa la traininguri de dezbateri și apoi vor intra într-o dezbatere online alături de studenți din Iordania. 8 dintre aceștia vor avea ocazia să facă o călătorie în Iordania și să exerseze dezbaterile în echipe mixte, cu tinerii iordanieni. Proiectul este un efort comun al ARDOR și Diwanieh – Leaders of Tomorrow. Termenul de înscriere este 12 februarie, condițiile și criteriile de eligibilitate pot fi accesate pe website-ul proiectului – http://closer2oxford.ro/en

Afis C2O runda 11

Vrei sa comentezi?