Preșcolarii de la Grădinița ,,Scufița Roșie” din Ploiești au demonstrat că își cunosc drepturile.

   În data de 16 februarie au desfășurat activități în cadrul Proiectului Educațional ,,Drepturile copiilor prin joc și culoare”. La eveniment au fost invitați manageri de la unități de învățământ preșcolar din județul Prahova, dar și părinți ai micuților.

   Scopul temei prezentate, ,,Drepturile la un nume și o naționalitate”, este de a-i ajuta pe copii să-și cunoască drepturile și de a se afirma prin limbajul universal al artei: muzică, dans, dramatizări și creații plastice. Printre altele, preșcolarii au recitat versuri despre țară, au dansat hore si sârbe tradiționale românești, dar și specifice altor naționalități. De asemenea, au realizat din puzzle harta României în culorile tricolorului, au construit Marele Zid Chinezesc și au confecționat ecusoane cu numele lor.

   ,,Este important ca fiecare copil să își cunoască drepturile încă de la vârste fragede. Prin modelele de bună practică și activitățile educative desfășurate, vom contribui la formarea calității cetățeanului activ și responsabil, promotor al valorilor naționale. Colectivul de cadre didactice s-a implicat cu entuziasm în acest proiect, pregătind activități menite să stimuleze la copii cunoașterea drepturilor lor, afirmarea identității naționale, dar și a sentimentelor de încredere și toleranță”, a spus Magdalena Ene, managerul Grădiniței „Scufița Roșie” din Ploiești.

Vrei sa comentezi?