Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă pentru declarațiile făcute în cazul Caracal. 

Andronescu a spus joi, într-o emisiune televizată, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Anunțul demiterii sale a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă pe pagina oficială de Facebook!

Ecaterina Andronescu a spus la Digi 24 că prin declarațiile sale nu a avut intenția de a o acuza pe Alexandra sau pe părinții săi că ar avea vreo vină în cazul Caracal. Aceasta a mai declarat că a aflat de la televizor că a fost demisă din funcția de ministru al Educației.

Andronescu susține că a fost greșit înțeleasă. „Intenția mea era de a spune ceea ce am și spus, de fapt: că dacă părinții nu le spun, noi la școală avem obligația să îi ajutăm pe copii să înțeleagă să se ferească de răufăcători. Acesta era mesajul meu: din toamnă, să generăm o campanie în școli, să-i ferim pe copii de răufăcători.”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, tot pe Facebook, că o să propună ca Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

Vrei sa comentezi?