Lotul olimpic de fizică al României a obținut la ediția din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Fizică cinci distincții: o medalie de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz.

După performanța din 2017, Petru Cotruț, elev al Liceului Internaţional de Informatică din București, și-a trecut în palmares încă o medalie de aur.

Sabina Drăgoi și Ștefan Dolteanu, colegii săi de la Liceul Internaţional de Informatică din București, au fost medaliați cu argint, în timp ce Cosmin Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din București) și Răzvan-Mihai Ursu (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) au intrat în posesia medaliilor de bronz.

A 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie, reunind peste 400 de concurenţi din 90 de ţări.

Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică a avut loc în 1967, în Polonia, cu participarea a cinci țări, inclusiv România. Țara noastră a găzduit competiția de două ori, în 1972 și în 1983.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu, cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, și Adrian Dafinei, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti.

Vrei sa comentezi?