iphone-development-books

   Cea de a V-a ediție a Nopții Literaturii Europene la București va avea loc în acest an pe 9 septembrie, între orele 19.00 și 23.00. Evenimentul va cuprinde lecturi, performance-uri, discuții, expoziții și proiecții, ce se vor desfășura în zone centrale ale capitalei, între str. Pictor Arthur Verona, Piața Lahovary și str. Vasile Lascăr.

   Opere a 12 autori din Austria, Cehia, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Ungaria și România vor fi prezentate publicului bucureștean în forme diverse, precum: lecturi, performance-uri, discuții, expoziții sau proiecții.

   Una dintre noutățile ediției 2016 este „Platforma de dialog pentru profesioniștii din lumea cărții”, proiect care va demara cu o primă întâlnire între traducători literari și editori.

   În același timp, organizatorii Nopții Literaturii Europene la București în parteneriat cu „Carte peste Carte” strâng cărți pentru dotarea bibliotecii orășenești din Târgu Frumos, județul Iași.

   Nopții Literaturii Europene este un eveniment al Rețelei Institutelor Culturale Naționale din Europa (EUNIC), care se desfășoară anual în mai mult de 70 de orașe din toată lumea. Evenimentul este sprijinit de Reprezentanța Comisiei Europene și organizat de: Forumul Cultural Austriac, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Fundația Culturală Greacă, Institutul Italian de Cultură, Institutul Polonez din București, Ambasada Portugaliei la București/ Camões, I.P., Institutul Cultural Român, Institutul Cervantes, Centrul Cultural Turc Yunus Emre din București, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.

Vrei sa comentezi?