Ministrul Educației i-a chemat pe reprezentanții editurilor de manuale să discute despre licitația proaspăt lansată pentru manualele de clasa a VIII-a, potrivit Hotnews.

Editorii spun că e foarte bine că ministerul a lansat licitația devreme, astfel încât elevii care acum sunt în clasa a VII-a și care anul școlar viitor vor trece în clasa a VIII-a să aibă manuale.

Au însă și o serie de observații, printre care timpul insuficient pentru elaborarea unui conținut de calitate. ”Termenul propus pentru depunerea ofertelor – 03.02.2020 – este total insuficient pentru realizarea unor conținuturi de calitate”, se arată într-un document al Asociației Editorilor de Manuale.

Aceștia susțin că Ministerul Educației ar trebui să revină la modul în care s-a făcut licitația în perioada 1995-1999. ”Prezentarea parțială a conținutului în vederea evaluării: aproximativ 25% din manual, însoțită de un sinopsis și de o declarație de asumare a conformității conținutului final al manualului – a funcționat cu succes în licitațiile organizate sub egida Băncii Mondiale (perioada 1995 – 1999)”, este una dintre propunerile editorilor.

Editorii mai cer un termen decalat de depunere a variantei digitale a manualului, după anunțarea rezultatelor, doar pentru proiectele declarate câștigătoare.

Săptămâna trecută, Ministerul Educației a lansat procedurile de licitație în vederea asigurării manualelor școlare pentru elevii claselor a VIII-a în anul școlar 2020-2021.

Lansarea licitației încă din semestrul întâi este o premieră, până acum aceste licitații fiind lansate în ultimul moment.

Vrei sa comentezi?