institutul_cultural_roman

Institutul Cultural Român anunță, reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei și acordarea de sprijin financiar și logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii.

Aceasta se va realiza prin mărirea producției editoriale, aplicarea unui sistem de finanțare ce va combina contribuții ale ICR și resurse ale autorilor și sponsorilor dar și prin extinderea cooperări cu edituri din spațiul Uniunii Europene și cu edituri din alte țări.

În ceea ce privește editările de scrieri ale autorilor români pe care le realizează Editura ICR se va acorda un loc aparte pentru serii precum „Historica” – publicații originale despre istoria țării; „Argumente” – publicații din filosofie, sociologie, științe, teologie, economie etc. care abordează fenomene ale contemporaneității; „Interviuri” – publicații ce conțin interviuri cu personalități de prim plan ale culturii române.

De asemenea, vor fi înființate seriile „Dialoguri culturale” – publicații din sfera dialogului cultural și intercultural și „Restituiri” – publicații de manuscrise inedite ale autorilor români.

Vrei sa comentezi?