În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Începând de azi, 1 decembrie, până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar – 1 Decembrie

„Jingle Bells” este cel mai popular cântec de Crăciun din lume şi prima piesă difuzată în cosmos!

Piesa a fost creată, în 1857, de un compozitor bisericesc pentru o serbare organizată la o şcoală din Boston de Ziua Recunoştinţei. Din câte se pare, abia în 1902 a fost cântată sub titlul ”Jingle Bells”.

Aceasta a fost prima melodie transmisă în cosmos. Pe 16 decembrie, 1965, astronauţii americani de pe nava Gemini 6, Tom Stafford şi Wally Schirra au transmis un mesaj către centrul de control de pe Pământ: ”Avem un obiect asemănător cu un satelit ce se deplasează de la nord la sud, probabil pe orbita polară. Văd un modul de comandă şi opt alte module mai mici în faţă. Pilotul modulului de comandă are un costum roşu…”. Apoi astronauţii au început să cânte ”Jingle Bells” la muzicuţă.

De-a lungul timpului, numeroşi mari artişti au interpretat piesa. Printre aceştia: Bing Crosby, Louis Armstrong, The Beatles, Nat King Cole, Perry Como, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Barry Manilow, Johnny Cash, Elvis Presley sau Frank Sinatra.

Vrei sa comentezi?