În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 10 Decembrie

În Islanda nu există doar un Moș Crăciun ci… 13!

Aceștia se numesc Yule Lads, locuiesc în munți și se spune că vin rând pe rând în oraș, în cele 13 zile care preced Crăciunul.

Copiii își lasă pantofii la intrare în fiecare zi, pentru ca Yule Lads să le lase cadouri, dacă au fost cuminți, sau cartofi stricați, dacă au făcut năzbâtii.

Fiecare Moș, poartă un nume unic, care îi descrie perfect comportamentul poznaș. Stekkjastaur (Care Aleargă După Oi), Giljagaur (Fură Lapte), Stúfur (Îndesatul), Þvörusleikir (Linge-Lingură), Pottaskefill (Linge-Oale), Askasleikir (Linge-Blide), Hurðaskellir (Cel care trântește uși), Skyrgámur (Mâncăciosul de iaurt), Bjúgnakrækir (Fură-Cârnați), Gluggagægir (Iscoditorul de la geam), Gáttaþefur (Mirositorul), Ketkrókur (Cârligul ce înhață carnea) and Kertasníkir (Fură Lumânări).

Tradiția islandeză de Crăciun spune și că fiecare persoană trebuie să primească în dar un obiect de îmbrăcăminte.

Vrei sa comentezi?