În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 12 Decembrie

Finlanda este țara lui Moș Crăciun dar și a saunelor. Ca dovadă, cele mai multe familii finlandeze au propriile saune pentru a se putea bucura oricând de o experienţă fierbinte.

Finlandezii cred că, în timpul Crăciunului, în saunele lor se ascunde un elf, iar acest elf este protectorul familiei. De aceea, înainte de a lua masa de Crăciun, finlandezii își decorează sauna cu luminițe de Crăciun și petrec timp aici împreună cu familia. După lăsarea întunericului, locul este lăsat spiritelor strămoșilor.

Elful de saună are rolul de a proteja sauna și pe cei care o practică, dar dacă înjuri în saună s-ar putea să-l superi pe elf. Se spune că cei care nu-i respectă regulile sunt dați afară din sanctuarul lui.

Sauna este privită ca un adevărat ritual purificator. Potrivit tradiției, cei care merg la saună de Crăciun lasă toate relele în urmă.

De asemenea, finlandezii cred că Moș Crăciun trăiește în țara lor, și nu la Polul Nord sau în Groenlanda, cum cred alte popoare, precum danezii.

Vrei sa comentezi?