În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 13 Decembrie

În țările în care Moș Crăciun împarte cadouri, este o tradiție ca cei mici să-i lase lângă brad, biscuiți și un pahar de lapte.

În Irlanda, însă, acest obicei s-a adaptat puțin. Copiii îi lasă lui Moș Crăciun un fel de tarte cu carne tocată, numite mince pie și o sticlă de bere Guinness, băutura traditională a țării. Se zice că Moșul se încarcă astfel cu energie pentru toată noaptea.

Pe lângă asta, copii din Irlanda mai au o tradiție frumoasă. În cea mai mare fereastră din casă pun o lumânare mare și groasă, care arde toată noaptea. Este un simbol al primirii Mariei și a lui Iosif.

Vrei sa comentezi?