În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Începând de azi, 1 decembrie, până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 2 Decembrie 2021

Unul dintre cele mai cunoscute colinde din lume este „Jingle Bells”. Piesa care nu are nicio conotație religioasă nu a fost creată special pentru Crăciun, ci pentru o serbare organizată într-o şcoală din SUA, cu prilejul Zilei Recunoştinţei.

Compusă de James Lord Pierpont, în 1850, în Savannah, Georgia, s-a numit inițial „One Horse Open Sleigh” , și ar fi fost inspirată de cursele anuale de sănii trase de cai din Medford, Massachusetts. Versurile mai puţin cunoscute ale melodiei se referă la ,,agăţatul” fetelor. 

Câţiva ani mai târziu, numele i-a fost schimbat în „Jingle Bells”. Sub acest titlu, a intrat în istorie drept prima melodie transmisă în Cosmos, în 16 decembrie 1965.

Vrei sa comentezi?