În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem punem pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 20 Decembrie

În Italia, obiceiurile de Crăciun variază de la o regiune la alta, așa că micuții italieni nu-și primesc jucăriile în același timp. În anumite zone din nordul Italiei, Moș Crăciun, numit „Babo Natale” sau micuțul Iisus, căruia i se spune „Gesu Bambino”, oferă cadouri copiilor, pe 25 decembrie. Prin alte părți ale Italiei, Santa Lucia este cea care o face, pe 13 decembrie.

În capitală, la Roma, “La Befana”, o vrăjitoare urâtă, dar bună la suflet, preia ştafeta pe 6 ianuarie, de sărbătoarea Regilor.  Călare pe o mătură, ea verifică cu atenție cine a fost cuminte şi cine nu, se strecoară pe hornuri şi lasă cadourile lângă bradul împodobit. Copiii ștrengari primesc însă doar niște cărbuni.

La Befana nu zboară deasupra Italiei pe 24 decembrie, ci doar în noaptea de 5 spre 6 ianuarie.

Se spune că are tot timpul cu ea o mătură, cu care alungă problemele anului din fiecare casă pe care o vizitează, sau îndepărtează pe oricine o vede în carne și oase.

Vrei sa comentezi?