În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem punem pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 24 Decembrie

În Filipine, Crăciunul vine cu multă lumină.

În fiecare an, în sâmbăta de dinaintea Ajunului Crăciunului, în orașul San Fernando are loc Festivalul Lampioanelor Gigantice. Evenimentul atrage turiști din toată lumea pentru că festivalul în sine nu e doar prilej de petrecere, ci o competiție acerbă pentru câștigarea titlului de cel mai frumos lampion.

Inițial, acestea erau doar simple creații din hârtie origami cu diametrul de jumătate de metru, însă, în timp, dimensiunile lor au crescut considerabil, ajungând până la un diametru de șase metri.

Mai mult, lumânările cu care erau inițial luminate au fost înlocuite cu beculețe care au efect de caleidoscop.

Pe de altă parte, oamenii de acolo își decorează casele de sărbători cu lampioane în formă de stea, dar de dimensiuni mult mai mici.

Vrei sa comentezi?