În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 3 Decembrie

Dacă nu știai, germanii au avut primul brad artificial prin secolul XIX. Acesta era făcut din pene de gâscă şi a fost vopsit în culoarea verde pentru a-i da efectul de brad de Crăciun. Actualii brazi artificiali sunt realizaţi din material plastic.

Beteala, care a fost folosită prima dată în 1610, în Germania, nu era doar argintie, ci chiar era din argint!

Acesta oxida repede, aşa că, de-a lungul timpului, s-au încercat diverse aliaje, care făceau însă ca beteala să fie foarte grea.

Primele globuri de sticlă au fost făcute în 1847 într-un orăşel montan din Germania, Lauscha, situat în landul Turingia. Erau argintii şi aveau forme de fructe – în special nuci – sau de prăjiturele. Succesul a fost atât de mare, încât în scurt timp, fabricile din Dresda, oraşul apropiat, au început să producă şi alte feluri de decoraţiuni.

Vrei sa comentezi?