În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 4 Decembrie

Aproape jumătate din populația Suediei se uită la desenele animate cu Donald Duck în Ajunul Craciunului.

În fiecare an, începând din 1997, în ziua de 24 decembrie, ora 3 după-amiaza, suedezii stau în fața televizorului pentru a urmări un episod cu Donald Duck (Kalle Anka), “De la noi toți la voi toți”, produs de Walt Disney Productions și prezentat pentru prima dată pe 19 decembrie 1958.

Unele dialoguri din desenele animate au devenit și parte din coversațiile dintre suedezi.

De asemenea, Muzeul Nordic din Stockholm are o secțiune din expoziție numită “Tradiții” ce include această parte, iar de fiecare dată când televiziunile au încercat să modifice grila de programe de-a lungul anilor, reacția publicului nu a fost tocmai plăcută.

Așa că dacă te nimerești vreodată prin Suedia în Ajunul Crăciunului, la ora 3 după-amiaza, să știi că nimeni nu răspunde la telefon și, cel mai probabil, niciun suedez nu își va împărți timpul cu tine, decât dacă vă veți uita împreună la desenele animate cu Kalle Anka!

Vrei sa comentezi?