În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 7 Decembrie 2021

„Silent Night” este fără îndoială unul dintre cele mai cunoscute cântece din lume, însă acesta nu a existat până când Franz Xaver Gruber, un organist din Austria, nu a fost forțat de împrejurări să compună o piesă de Crăciun.

Era Ajunul Crăciunul, în 1818, când Gruber a fost rugat să compună o melodie ce se poate cânta la chitară la slujba de seară. Biserica abia ce trecuse printr-o inundație, iar orga fusese distrusă, așa că toate cântecele pregătite pentru seara de Ajun trebuiau să fie cântate de corul bisericii.

Colindul a putut fi ascultat pentru prima dată, la Liturghia de Noapte din Biserica Sf. Nicolae din Oberndorf, Austria.

În 1863, „Silent Night”, ale cărui versuri fuseseră scrise la început în limba germană, este tradus în engleză de John Young si Jane Campbel. Odată cu trecerea anilor, melodia s-a răspandit prin întreaga lume. În zilele noastre, colindul este cântat de milioane de oameni, în peste 300 de limbi ale globului. De la inuktitut, vorbită de inuiţi, şi până la zulu, limba vorbită de comunitatea omonimă din Africa de Sud.

Vrei sa comentezi?