În cea mai frumoasă perioadă a anului, Edu-news.ro pune fun în cunoaștere! Nu-ți putem pune pile la Moșu, dar avem câte ceva pentru fiecare. Câte ceva pentru 25 de zile de sărbătoare. Un Advent Calendar în care descoperi lucruri interesante, mai puțin știute și distractive, despre Crăciun!

Până de Crăciun, cine stă cu ochii pe Edu-News.ro, află tot despre Moș, reni, elfi și colinde. Iar la final, nu e cu extemporal, e cu Santa, normal!

Advent Calendar 7 Decembrie

Globurile pentru brad în formă de castravete sunt foarte populare în Germania. Obiceiul de a împodobi bradul cu castraveți s-a născut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Familiile sărace nu aveau cu ce să împodobească brazii, așa că foloseau castraveții în locul podoabelor.

În prezent, în Germania mai există familii care respectă acest obicei și împodobesc bradul cu globuri de sticlă în formă de castravete. Acesta este ascuns într-un loc de unde nu se poate vedea foarte uşor. Primul copil care găseşte murătura în dimineaţa de Crăciun va primi un cadou special şi va avea mult noroc în noul an.

Unii susțin că tradiția nu provine din Germania. O legendă spune că „murătura de Crăciun” este originară din Spania, unde, în urmă cu mult timp, doi băieței erau ținuți prizonieri într-un butoi cu murături. Sfântul Nicolae i-ar fi salvat pe cei doi copii, iar de atunci, în semn de recunoștință, aceștia puneau în bradul de Crăciun cel puțin o acritură.

Vrei sa comentezi?