educatie-pentru-sanatate

   În România se estimează că 2 din 10 elevi nu participă la orele de educație fizică, iar 6 din 10 elevi fac doar 1-2 ore de educație fizică pe săptămână la școală, potrivit Raportului Național de Sănătate a Copiilor și Tinerilor.

   Odată cu înaintarea în vârstă crește proporția elevilor care nu participă la orele de educație fizică și scade numărul celor care fac sport suplimentar față de orele de la școală. La nivel național, activitatea fizică la școală s-a redus atât cantitativ cât și calitativ, iar sedentarismul ia locul stilului de viață activ.

  Pe de altă parte, statisticile plasează România pe locul 3 în lume în ceea ce privește rata mortalității din cauza bolilor cardiovasculare, aceasta fiind principala cauză de mortalitate la nivel național.

   În acest context, programul opțional de educație pentru sănătate I <heart> sport pentru clasele a IX-a și a X-a reintroduce la clase activitățile sportive și încurajează tinerii de liceu să adopte un stil de viață sănătos. Programul este implementat de organizația Junior Achievement, finanțat de AstraZeneca și sprijinit de Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.

   Junior Achievement România pregătește o nouă programă integrată, transdisciplinară, de educație pentru sănătate, care ar putea fi introdusă în școli începând chiar cu al doilea semestru al anului școlar.

   Elevii au înființat 110 cluburi I <heart> sport

   Programul I <heart> sport este la al treilea an de implementare și a implicat până în prezent  peste 14.000 de elevi care au beneficiat gratuit de manuale speciale și activități educaționale la clasă și aproximativ 31.000 de tineri care au participat la organizarea a 110 cluburi locale de sport și a peste 350 de evenimente și competiții. De asemenea, 500 de profesori au luat parte în mod direct la activitățile din program, angrenând peste 12.900 de alți factori – părinți,  cadre didactice, lideri locali.

   Mai multe informatii despre program, pe www.iheartsport.ro.

Vrei sa comentezi?