646x404

    Elevii Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”, premiați de NASA pentru lucrările de la concursul Space Settlement Design Contest, au participat la NASA NSS International Space Development Conference, ȋn Toronto, Canada.

   Elevii au avut șansa să participe la prelegerea susținută de Kip Thorne, care este profesor de fizică teoretică la California Institute of Technology, și a fost chiar consultantul științific al filmului „Interstellar”.

   Printre activitățile speciale prilejuite de acest eveniment, elevii Colegiului au beneficiat de o lecție interactivă, de fizică modernă, ținută de profesorul Damian Pope (PhD, Perimeter Institute Senior Manager, Scientific Outreach), la Perimeter Institute, din Waterloo.

Elevii au fost premiați ȋn cadrul unei conferinței și și-au susținut lucrările ȋn fața oamenilor de știință de la NASA și a unor membri ai comunității National Space Society.

De asemenea, profesoara care i-a însoțit, Ioana Stoica de la Colegiul Național „Tudor Vianu”, a primit din partea National Space Society  “Premiul de Excelență 2015”.

   Burse pentru elevii care au câștigat concursul NASA

   Guvernul a decis ca elevii care au obținut premii, individual sau în cadrul unei echipe, la competiția NASA Ames Space Settlement Contest din acest an vor primi stimulente financiare:

Pentru premiul I – suma de 1.300 de lei;

Pentru premiul II – suma de 850 de lei;

   Pentru premiul III – suma de 440 de lei. Fondurile necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2015 Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

   Participanții români la competiția NASA Ames Space Settlement Contest 2015 au obținut individual și/sau în cadrul echipelor 140 de distincții. Dintre acestea, elevii români au obținut 15 premii I, 64 de premii II și 21 de premii III.

   În 2015, la această competiție internațională s-au înscris 994 de proiecte elaborate de 3007 elevi coordonați de 380 de profesori provenind din 21 de țări.

   Competiția NASA Ames Space Settlement Contest este organizată anual, începând din 1994. Obiectivul competiției este elaborarea proiectului unei stații spațiale.

   Echipe din România au participat la această competiție începând cu anul 2003.

Vrei sa comentezi?