scoala-de-valori-raftul-cu-experiente

   În perioada iunie-iulie, 6 orașe din România găzduiesc desfășurarea proiectului Raftul cu experiențe – un program inovativ de formare profesională, care își propune să ajute elevii de clasa a XI-a să facă primii pași în carieră. Programul este organizat de Școala de Valori, în parteneriat cu Kaufland România. Elevii care vor să-și descopere punctele forte și să câștige experiență profesională sunt încurajați să se înscrie până la data de 10 aprilie 2016 pe pagina proiectului.

   “Raftul cu experiențe” este un program complet, care îmbină 2 direcții: dezvoltare personală prin ateliere de educație non-formalã și formare profesională alături de profesioniști în domeniul comerțului. Special creată pentru elevii de clasa a XI-a de la liceele economice, tehnologice și teoretice, Ediția 2016 se va desfășura în orașele București, Craiova, Sibiu (începând cu 20 iunie) și Arad, Oradea, Timișoara (începând cu 27 iunie).

   Timp de 4 zile, antrenați în ateliere de educație non-formală susținute de traineri pasionați, elevii vor parcurge un drum al autocunoașterii, în care își vor descoperi valorile și punctele forte și vor învăța cum să-și armonizeze și să-și valorifice personalitatea.

   De asemenea, adolescenții vor întâlni în fiecare vineri din cadrul programului oameni-model din Kaufland, profesioniști care le vor condimenta învățarea cu informații utile și actuale despre piața de retail. Participanților li se va face o incursiune despre evoluția pieței de comerț modern, vor înțelege mai bine filozofia după care funcționează retailerul și se vor îmbogăți cu informații utile pe teme precum: fluxul mărfurilor, aprovizionare, stocuri, relații cu clienții.

   De asemenea, timp de 3 săptămâni, tinerii vor avea parte de experiențe de învățare prin practică în magazinele retailerului, fiind încurajați să învețe despre designul de ambalaj, modul de aranjare a mărfurilor, crearea și amplasarea de mijloace de semnalizare și promovare a produselor, promoții de preț sau vânzare. Astfel, aceștia se vor familiariza cu realitatea industriei de retail și vor cunoaște care sunt cerințele, așteptările angajatorului și aptitudinile necesare pentru a munci într-un lanț de retail. Pe tot parcursul practic de învățare, adolescenții vor primi îndrumare din partea specialiștilor Kaufland, care, din postura de mentori, vor investi timp și cunoștințe pentru pregătirea profesională a tinerilor. La finalul proiectului, cei mai activi dintre participanți vor primi diplome și scrisori de angajare.

   “Venim în întâmpinarea nevoilor tinerei generații cu programe de dezvoltare care oferă oportunitatea de a dobândi abilități practice încă din liceu.  Proiectul Raftul cu experiențe se alătură celorlalte proiecte desfășurate de Kaufland pentru susținerea sistemului educațional din România. Acesta a fost demarat pentru a oferi posibilitatea elevilor să-și lărgească bagajul de cunoștințe acumulate în școală pentru o integrare mai buna pe piața muncii.

   Datorită succesului înregistrat de proiect în anii anteriori am decis să-l continuăm și în acest an și îi invităm să participe pe toți elevii care doresc să adauge acest program de practică pe “raftul” lor cu experiențe. Pentru mai multe detalii vizitați www.cariere.kaufland.ro sau pagina de facebook “Kaufland Romania Cariere” – Corina Preda, Manager Proiect „Raftul cu Experiențe”(Departament Dezvoltare Personal – Kaufland România)

   Aflat la cea de-a III-a ediție, “Raftul cu experiențe” își propune să continue să genereze impact în societate și să ajungă la cât mai mulți oameni și instituții dornice să se implice în schimbare. În 2015, proiectul a adunat 104 elevi din 35 de licee din România, adolescenți care și-au însușit prima experiență profesională. Ei au avut alături pe parcursul stagiului de practică 48 mentori din cadrul a 24 de magazine Kaufland care le-au îndrumat primii pași spre o carieră de succes în industria comerțului.

   “M-am înscris la acest proiect ca să învăț lucruri noi și să capăt experiență în acest domeniu, ceea ce s-a și întâmplat. Am învățat să comunic mai ușor cu ceilalți, am aflat cum se fac reducerile, etichete cu prețuri, iar la Kaufland am fost tratați ca niște angajați adevărați. Am mai învățat despre relația cu clienții și despre managementul stocurilor, lucruri pe care eu nu le știam. Jocurile pe care le-am făcut în săptămâna non-formală și lucrul în echipă m-au ajutat foarte mult. Îmi pare rău că timpul a trecut atât de repede!” – Nicoleta Negrea, elevă la Liceul Tehnologic Tărtășești, București și participantă la “Raftul cu experiențe”, Ediția 2015

   Raftul cu experiențe” 2016 ia startul în luna iunie pentru elevii ambițioși din Arad, București, Craiova, Oradea, Sibiu și Timișoara. Dacă și tu vrei să investești în dezvoltarea ta personală alături de alți  adolescenți și să parcurgi o experiență de învățare accelerată în domeniul comerțului, înscrie-te până pe 10 aprilie pe pagina proiectului: www.scoaladevalori.ro/proiecte/raftul-cu-experiente.

Vrei sa comentezi?