catalog_scolar

   Ministerul Educației arată că numărul absențelor a scăzut în anul școlar trecut, față de anul precedent, dar rămâne foarte ridicat. 

   „Dacă în anul școlar 2013-2014 se înregistra un număr de 7.393.292 de absențe, în anul școlar 2014-2015, numărul a scăzut la 6. 616 890. Dintre acestea, 51 la sută sunt absențe motivate, iar 49 la sută nemotivate. Numărul mare de absențe ale unor elevi a condus la scăderea notei la purtare, astfel că un număr de 1.015 de elevi au obținut o notă la purtare sub 7″, declară Florian Lixandru, inspectorul școlar general din ISMB.

   Ministrul Educației a explicat că situația se poate schimba cu o programă școlară mai atractivă. Până atunci, soluțiile rămân cele clasice – intervenția părinților și a profesorilor.

   „Cunoașteți acel proiect pilot, Catalogul Electronic, prin care, spre exemplu, părinții pot vedea absențele elevilor în timp real, poate fi o măsură. Consolidarea disciplinei, a modului de organizare în școli poate fi o altă măsură, dar cel mai important lucru este acela al legăturii dintre profesor și elev. Elevul să nu se simtă obligat să vină la școală, ci să vină cu plăcere”, spune Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Vrei sa comentezi?