ora-de-religie

   Potrivit unei inițiative legislative, depusă la Parlament de deputatul Remus Cernea, elevii care au împlinit 14 ani ar putea să decidă singuri dacă fac ora de religie. 

   ”Înscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisă a elevului care a împlinit 14 ani, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul care nu a împlinit acea vârstă. Schimbarea acestei opțiuni se face tot prin cerere scrisă a elevului care a împlinit 14 ani, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul care nu a împlinit acea vârstă. În cazul în care elevul nu frecventează orele de religie, situația școlară se încheie fără disciplina Religie. În mod similar se procedează și pentru elevul căruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condițiile pentru frecventarea orelor la această disciplină”, se arată în proiectul de lege depus de Remus Cernea la Camera Deputaților și aflat în consultare publică.

  În varianta actuală a Legii educației, doar elevii majori au dreptul la opțiune personală. Pentru elevii minori, această opțiune este asigurată de către părinți.

Vrei sa comentezi?