adeverinte-in-loc-de-diplome

   Elevii care au promovat BAC-ul anul acesta vor primi adeverințe în loc de diplome.

  Și asta după ce Romdidac, firma care se ocupa de tipărirea diplomelor școlare și universitare, a devenit subiectul unei anchete DNA, scrie Mediafax.

 Până în 1989, aceasta funcționa ca direcție în Ministerul Învățământului. După Revoluție s-a transformat în societate comercială pe acțiuni și a primit dreptul exclusiv de a furniza diplome școlare și universitare. Procurorii verifică în prezent cum a fost posibil ca ani la rând, compania să fie unicul furnizor de diplome și de ce niciun ministru nu a cerut organizarea unei licitații pentru acest serviciu.

  Ministerul Educației este obligat acum să facă demersurile necesare pentru ca diplomele să fie tipărite la Imprimeria Națională.

  Pe de altă parte, Remus Pricopie, Ministrul Educației spune că pe viitor, va exista și o bază unică, ce va putea fi accesată online, unde fiecare va putea verifica veridicitatea unui act de studii.

  În lipsa diplomelor, pentru admiterea în facultate vor fi acceptate adeverințe, fie în original, fie sub formă de copie legalizată.

  Potrivit unui ordin al ministrului Educației, adeverința trebuie avizată și de Inspectoratul Școlar și are o valabilitate de 12 luni și nu de 15 zile ca în anii trecuți.

Vrei sa comentezi?