fabrica-pentru-un-viitor-curat

Junior Achievement România și Mega Image deschid înscrierile pentru cea de-a doua ediție a unei competiții naționale de educație ecologică pentru elevi de gimnaziu. 

Profesori și elevi din toata țara vor concura pentru titlul Fabrica de aer curat. Vor contribui astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin comportament responsabil si evenimente de mediu in comunitate.

Clasa și școala care vor reuși să aducă cea mai mare reducere totală de emisii de COvor fi premiate în cadrul evenimentului Business Hall of Fame 2014.

Înscrierile se fac până pe 21 februarie pe www.jaromania.org, prin intermediul unui profesor coordonator.

Toți participanții vor avea acces gratuit la activități educationale și training, care să îi pregatească pentru a deveni consumatori mai responsabili de resurse și a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător generat de amprenta individuală de carbon.

Pe parcursul competiției, elevii vor învăța despre fenomenul de încălzire globală și măsurile eficiente de protecție a mediului înconjurător. Clasele vor aplica apoi în practică cunoștințele dobândite și vor acumula puncte pentru școala lor prin: derularea de acțiuni de economisire a resurselor în viața de zi cu zi; luarea de decizii inteligente împreună cu familia privind consumul produselor și organizarea de evenimente ecologice în comunitate (de exemplu: plantarea de puieți de copaci, colectarea selectivă și reciclarea unor diferite tipuri de deșeuri, acțiuni de ecologizare a unor zone sau obiective locale).

Vrei sa comentezi?