concurs-ubisoft

Joc sau afacere? Liceenii din București au arătat că se pot pricepe la ambele cu imaginație, muncă în echipă și spirit antreprenorial concepând propriul board game în cadrul competiției IT&Creativity.

Proiectul este susținut de Ubisoft în parteneriat cu Junior Achievement România.

Echipa câștigătoare vine din partea Liceului Bilingv Miguel de Cervantes cu un joc care recreează atmosfera unor filme ca Nașul. Acesta oferă jucătorilor ocazia de a intra în rolul unor familii italiene și de a folosi gândirea strategică și puterea de a lua decizii în situații dificile pentru a supraviețui.

Propunerile de pe locul 2, respectiv 3 au fost Omicron, un joc de strategie politică internațională propus de elevi de la Liceul Internațional de Informatică, Liceul Economic Virgil Madgearu și Liceul Nicolae Iorga, și HexTowers (Colegiul Spiru Haret), un joc intuitiv, dar complex pentru cei pasionați de jocuri precum Go.

Toate echipele participante au oportunitatea de a transforma ideea într-un prototip de produs până în martie 2014, cu ajutorul consultanților voluntari de la Ubisoft.

Cele mai bune concepte de lansare a unui joc ca produse reale vor concura cu produse și servicii dezvoltate de echipe de elevi din toată țara în cadrul programului de antreprenoriat Junior Achievement România, cu șansa de a se califica la finala Company of the Year Europe 2014 de la Tallinn (Estonia), sau de a câștiga resurse pentru lansarea produsului.

Vrei sa comentezi?