manuale_65889300

   Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii de clasa a XI-a  și a XII-a vor beneficia de manuale gratuite.

„Vom avea manuale gratuite pentru clasa a XI-a și a XII-a. Este prima dată când se întâmplă asta. Vor fi alocate 120 milioane de lei pentru manuale. Elevii le vor cumpăra de pe piața liberă și le vor fi decontate”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Realitatea TV.

   Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și cei ai Asociației Elevilor din Constanța se vor întâlni cu reprezentații Ministerului Educației pentru a discuta despre modul în care se vor aplica prevederile legii, astfel încât elevilor să le si pună în aplicare acest drept cât de repede posibil. De asemenea, reprezentanții elevilor vor solicita reprezentanților Ministerului alocarea sumei necesare pentru achiziționarea manualelor aferente anului școlar viitor, în Legea bugetului de stat pentru anul 2016.

   Până acum, manualele școlare nu au fost distribuite gratuit la clasele a XI-a și a XII-a fiindcă învățământul obligatoriu, adică cel gratuit prin lege, este asigurat de stat doar până la sfârșitul clasei a X-a.

   Cît despre elevii de clasa a III-a și a IV-a, ministrul Educației a precizat că „toți elevii vor avea manuale pe bancă la începutul anului școlar”.

Vrei sa comentezi?