Consiliul Național al Elevilor atrage atenția asupra incompetenței unora dintre autoritățile județene atunci când vine vorba de implementarea programului „Laptele și cornul”.

   Potrivit unui comunicat remis edu-news.ro, probleme sunt în Constanța, Covasna, Dolj, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Teleorman și Vâlcea.

   Deși consiliile județene au sarcina de a contracta firme pentru a asigura derularea programului „Laptele și cornul”,  unele autorități județene tergiversează procesul prin care produsele alimentare ajung la elevii din mediile dezavantajate și din anumite categorii socio-economice.

   Mai mult decât atât, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor spun că în unele zone distribuția va începe abia după 10 ianuarie 2019, la 4 luni după deschiderea școlilor.

   Vă reamintim, programul „Laptele și cornul”, face parte din pachetul de măsuri pentru reducerea abandonului școlar care, la momentul actual, este de aproape 19%.  Ținta europeană este de a reduce abandonul școlar la sub 10% până în anul 2020.

Vrei sa comentezi?