Elevii de la o școală elementară din orașul Kaohsiung din sudul Taiwanului au găsit un mod original de a combate coronavirusul. Aceștia folosesc în fiecare pauză un dezinfectant automat construit din piese LEGO.

Device-ul a fost realizat chiar de elevi sub îndrumarea profesorului lor de robotică. Când acesta simte o pereche de mâini în fața senzorului cu ultrasunete, eliberează dezinfectant dintr-o sticlă cu pulverizator.

Pe lângă robot, elevii au construit și scene care prezintă diverse situații care necesită spălarea mâinilor: o masă de operație într-un spital, o toaletă sau o grădină de flori.

La un an de la dezastrul nuclear de la Fukushima, în 2011, profesorii de la Școala Elementară Linyuan au decis că elevii ar trebui să învețe principiile de bază ale roboticii.

Profesorii au vrut să-i învețe pe copii să poată rezolva probleme cum ar fi: incendiile, poluarea aerului și exploziile de gaze.

Scoala Elementară Linyuan a reprezentat Taiwanul în multe competiții internaționale de robotică și a câștigat numeroase premii.

Vrei sa comentezi?