violenta_in_familie

Elevi de liceu și școală generală care au folosit arta pentru a spune ”NU violenței în familie” vor fi premiați în cadrul unei festivități organizate de Comitetul pentru Egalitate de Gen și Dezvoltare al Corpului Păcii România.

Festivitatea de premiere,  va avea loc pe 4 martie, orele 11.00 – 13.00, la Biblioteca Națională a României.

Evenimentul va marca încheierea celei de-a doua ediții a Concursului Național de Eseuri, Poezii, Lucrări de Artă vizuală, Spectacol de Teatru, Fotografii și Filme, cu tematica ”Prin Pacea de acasă pentru Pace în lume”.

Organizat în cadrul celor 16 Zile Internaționale de Activism împotriva Violenței asupra Femeii, concursul național s-a adresat tuturor elevilor interesați din școlile generale, liceele, organizațiile și bibliotecile din România și a fost un prilej de dezbateri, discuții și reflecții pe tema violenței asupra femeii și a inegalității de gen.

Cei douăzeci de câștigători au fost aleși dintre cei peste 130 de elevi care și-au înscris creațiile artistice în competiție, în urma voturilor juriului format din oameni de teatru, artiști populari și specialiști în prevenirea și combaterea violenței în familie.  La evenimentul de premiere va fi vizionată sceneta ”Vreau să spun că vă iubesc!”, a elevilor de la Colegiul Agricol “Gheorghe Ionescu-Soseti”, Valea Călugărească, Prahova, câștigătorii categoriei Teatru.

Vrei sa comentezi?