info_64874800

    Lotul de informatică al României a obținut patru medalii – o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz – la a XXII-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfășurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia).

   Laureat cu argint la ediția precedentă, Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) și-a îmbunătățit performanța, cucerind de această dată medalia de aur.

    Medaliile de argint au fost obținute de Rareș-Darius Buhai (clasa a XII-a /Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița) și Valentin-Marius Hârșan (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa (clasa a X-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

    La a XXII-a ediție a CEOI au participat 44 de concurenți din 10 țări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depășește 19 ani la data concursului.

    Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la inițiativa țării noastre.

Vrei sa comentezi?