medalii-olimpiada-internationala-de-chimie

   Lotul olimpic al României a câștigat șase medalii la Olimpiada Internațională de Chimie “D. Mendeleev”. Elevii au obținut două medalii de aur – dintre care o medalie de aur cu punctaj absolut, trei medalii de argint si o medalie de bronz. În cadrul competiției internaționale, olimpicii au avut de parcurs trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice și una experimentală, explică Ministerul Educației.

Olimpiada Internațională de Chimie “D. Mendeleev” s-a desfășurat în perioada 3-10 mai, la Erevan. Aceasta a fost a 49-a ediție a competiției, la care au participat 95 de elevi din 15 țări, anunță Ministerul Educației.

   Medaliile de aur

  • Dumitru Călugăru – a obținut punctaj absolut, adică a făcut corect toate subiectele de olimpiadă – este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Și anul trecut a câștigat tot aurul la această olimpiadă. 
  • Andrei Iliescu – este elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din Bucurețti. Este pentru al doilea an consecutiv, și pentru Andrei Iliescu, când primește aur la această competiție.

   Medaliile de argint

  • Paul Haidu-Gerea – este elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța
  • Cristian Robert Raclea – este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Galați
  • Silvestru-Alexandru Big – este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului

   Medalia de bronz

  • Tiberiu Alexandru Pană – este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești

   Olimpiada Internațională de Chimie “D. Mendeleev” este compusă din 3 probe – două probe teoretice și una practică/experimentală – care durează 5 ore. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secțiuni incluse: chimie fizică, știintele vieții, chimie anorganică, chimie organică și chimie analitică.

Vrei sa comentezi?