Olimpiada- Internațională-de-Fizică-a-țărilor-din- Asia

   Invitați speciali pentru a treia oară consecutiv, elevii români au reușit să câștige  8 medalii la Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia. România este singurul stat invitat din afara acestui spațiu.

   Olimpicii români au obținut două medalii de aur, două de argint și patru de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia. Ajunsă la a XVII-a ediție, competiția este destinată exclusiv țărilor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spațiu care participă ca urmare a recunoașterii și aprecierii rezultatelor excepționale înregistrate an de an la Olimpiada Internațională de Fizică, explică Ministerul Educații. Este pentru al treilea an consecutive când România este invitat special la această Olimpiadă.

  • Premiați în 2014 cu argint și în 2015 cu aur, Dan Ștefan Eniceicu și Tudor Costel Crețu au cucerit încă o dată medalii de aur.
  • Medaliile de argint au fost obținute de Robert Iulian Răveanu și Andrei Cătălin Răduc, acesta din urmă egalându-și rezultatul de anul trecut.
  • Și-au trecut în palmares medalii de bronz Anca Drăgulescu, Ovidiu Mihai Popa (mențiune, în 2015), Răzvan Radu și Gabriel Dănuț Buică.

   Toți componenții echipei sunt elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București.

Vrei sa comentezi?