manuale_noi

Specialiștii de la Ministerul Educației vor redacta manuale noi pentru toate clasele din învățământul obligatoriu în baza unei noi programe școlare. Primele vor fi introduse cel mai devreme în septembrie 2014, scrie Hotnews

Aproximativ 90% din copiii români învață după manuale învechite, ultimele fiind editate în 2006.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, spune că cele mai multe schimbări vor fi făcute, cel mai probabil, la clasele mai mari, unde este o discuție mai veche despre modul în care sunt orientate manualele: „prea mult pe teoretic și mai puțin pe practic”.  La manualele destinate claselor primare, ministrul vorbește de schimbări de metodă de prezentare a informației, nu neapărat de conținut.

De asemenea, Ministrul Educației spune că nu va introduce tabletele în școli atâta timp cât ele nu sunt considerate a fi „instrumente informatice care vor permite un proces didactic mai bun”.

În ceea ce privește clasa pregătitoare, Ministrul Educației spune că aceasta va rămâne în ciclul primar anul acesta. Singurul lucru pe care îl vor schimba este metodologia înscrierii. În urma consultărilor cu inspectorii școlari, directorii, învățătorii și profesorii, documentul urmează să fie oficializat.

Foto: guardian.co.uk

Vrei sa comentezi?