Student working on homework in classroom

Elevii români pot studia pe perioadă limitată în străinătate printr-un program de mobilitate preuniversitară.

Acesta este desfășurat de Internațional Education Center România și permite elevilor de peste 15 ani să studieze de la o lună până la un an academic într-un liceu public din aproape orice țară de pe glob.

Elevii au șansa să cunoască cultura locală prin interacțiune directă și continuă, și asta pentru că elevii admiși în program sunt cazați într-o familie locală din orașul în care vor studia.

Pentru a fi eligibili, elevii trebuie să aibă peste 15 ani, rezultate bune la învățătură, cunoștințe medii de limba engleză și să dea dovada de maturitate și responsabilitate la interviul care este o parte esențială a procedurilor de selecție.

Costurile unui asemenea program variază în funcție de țară, între 7.000 și 10.000 de euro pe an. Suma îi asigură elevului cazarea în familia-gazdă, asigurarea medicală obligatorie, transferul de la cel mai apropiat aeroport în orașul în care va studia, precum și rapoarte lunare referitoare la activitatea sa școlară.

Termenul limită de aplicare pentru elevii care doresc să participe în program este cu patru luni înainte de începerea perioadei de studiu.

Din cauza numărului limitat de locuri acordat anual elevilor români, aplicanții sunt însă încurajați să se înscrie cât mai curând.

Vrei sa comentezi?