elevii-dau-in-judecata-ministerul-educatiei

   Elevii s-au supărat pe Guvern. Președintele elevilor din România, Horia Onița, vrea să dea în judecată Ministerul Educației.

    Acesta e nemulțumit că notele nu pot fi modificate în urma contestației decât dacă diferența este de cel puțin jumătate de punct. Astfel, Horia Onița, cere anularea articolului din Metodologia de Bacalaureat.

   Onița, spune că este hotărât să dea în judecată ministerul. Cu toate acestea, noul ministru al educației Mircea Dumitru spune că nici el nu înțelege pragul de 0,5.

   ”Personal, nici eu nu înțeleg regula. Aștept să văd plângerea și voi discuta cu responsabilii de evaluare. Dacă nu există un argument solid, voi cere să fie eliminată această regulă”, a declarat ministrul, citat de Adevărul.

   Elevul este nemulțumit după ce a obținut nota 9,25 la română. Chiar dacă a făcut contestație și a obținut un punctaj de 9,60, nota finală a rămas nemodificată.

   „În acest sens, mă consider vătămat în drepturi și voi chema în judecată Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru că au refuzat să îmi admită contestația, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toți cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja”, a scris elevul pe Facebook.

Vrei sa comentezi?