Elevii și studenții cer Ministerului Transporturilor și Metrorex prelungirea programului de funcționare a metroului pe timpul nopții, astfel încât acesta să circule non-stop.

   Printre organizațiile semnatare se numără Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR), Consiliul Municipal al Elevilor București (CMEB), Organizația Studenților Basarabeni din București (OSB), Asociația Studenților Europeni (AEGEE Bucuresti), precum și alte organizații studențești și de tineret.

   Aceștia cer și sprijinul Primăriei Capitalei, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Turismului și Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, spunând că măsura luată va fi în beneficiul tuturor cetățenilor și turiștilor.

   Asociațiile dau exemple din alte țări, unde programul de funcționare a metroului depășește ora 23:00.

   Studenții spun că, în prezent, tinerii sunt limitați de posibilitățile de transport după ora 23:00 și nu pot participa la activitățile sociale după această oră. De asemenea, ei spun că puțini studenți și tineri au posibilitatea financiară de a circula cu firme de taximetrie, care de multe ori percep tarife ilegale, mai mari decât prețul real al călătoriei, și nu oferă aceeași siguranță a călătoriei.

Vrei sa comentezi?