NASA

   Proiectul SPECTRA al clubului de astrofizică și astronomie a obținut mențiunea specială din partea juriului la concursul NASA. După 30 de ore de muncă, elevii care fac parte din club au reușit să realizeze o colonie spațială orbitală care să reproducă aspectele cele mai importante ale vieții de pe pământ.

   Proiectul a pus accent pe de forma coloniei și efectul forței centrifuge. Micii astrofizicieni au stabilit care sunt etapele de construcție, materialele folosite și modul de menținere a vieții în colonie. Proiectul poate fi continuat și dezvoltat prin abordarea unor teme privind economia, organizarea societății sau sănătatea în colonie.

   La realizarea proiectului au participat elevii Panait Alina, Anghelache Mihnea, Ionescu Andrei Cezar, Iliescu Andrei, Marinescu Mihai, Soare Cristian, Ghitun Alexandru, coordonați de profesorul Adrian Mehedinți. Cea mai importantă cerință a celor de la NASA a fost originalitatea proiectului.

   “ Proiectul a fost o provocare atât pentru mine cât și pentru copii. A fost necesară acumularea de informații despre spațiu, despre viața de pe Pământ și condițiile de menținere a acesteia. Colonia pe care am realizat-o trebuia să reproducă aspecte legate de viață cum sunt mediul înconjurător sau hrana”, a spus profesorul coordonator al proiectului, Adrian Mehedinți.

Vrei sa comentezi?