Elevii de 16 ani care amenință sau lovesc un profesor la școală ar putea primi pedepse mai dure decât până acum. E vorba de ani grei de închisoare, potrivit unui proiect aprobat de Comisia Juridică din Senat.

   Practic, violențele față de profesori ar avea aceeași gravitate pe care ar avea-o violența față de un polițist sau un judecător, a explicat secretarul de stat în Ministerul Educației, Petru Andea.

   Pe de altă parte, psihologii consideră că astfel de pedepse nu vor rezolva nici pe departe cauza violențelor. Astfel, singurele excepții care ar trebui pedepsite cu închisoarea, sunt cazurile clinice.

   Președintele Consiliului Elevilor din România, Vlad Ștefan, nu vede de ce pedepsele ar crește numai pentru elevi și nu și pentru profesori, întrucât, potrvit acestuia, actele de violență au loc pe toate fronturile. „Bun, creștem pedepsele pentru elevi, dar invers?! Dacă ar fi să urmărim toate scandalurile din ultimii ani, abuzurile au venit din toate părțile. Nu este normal să constrângem și mai mult părțile, în loc să venim cu principii și valori pentru a combate astfel de comportamente abuzive”, a spus Ștefan.

   Proiectul legislativ a fost adoptat deja de Camera Deputaților la finele anului trecut, însă Senatul este cameră decizională.

    Foto: ninjamommers.com

Vrei sa comentezi?