Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii din medii defavorizate vor beneficia de internet și tablete timp de doi ani.

Banii pentru echipamente vor fi luați din fondul de rezervă al Guvernului. Mai exact, 150 de milioane de lei.

Un număr de 250.000 de elevi nu au avut acces la mijloace tehnologice de învățare online, spune Anisie.

Pe de altă parte, șefa de la Educație a venit cu precizări și în legătură cu modul în care vor fi notați elevii din România, care încheie anul școlar online.

„Dacă elevul nu a avut nicio notă și nu a participat la lecțiile online, media de pe primul semestru devine medie anuală. Dacă media e sub 5, profesorul va stabili modalitatea în care să dea o lucrare/proiect. Nota din proiect devine media anuală. Dacă avem două note, media se încheie fără probleme. Dacă elevul vrea să-și mărească media, profesorul poate să-i pună note pentru perioada școlii online și în felul ăsta se încheie media ”, a explicat ministrul la Realitatea Plus.

Recondiţionarea computerelor uzate din companii pentru a ajuta elevii să înveţe la distanţă

În ajutorul autorităților vin ONG-urile. Acestea propun Ministerului Educaţiei recondiţionarea computerelor uzate şi casate de către companii, organizaţii şi instituţii, precum şi de către persoane fizice ca soluţie pentru accesul elevilor la educaţia online şi offline.

Practic, este vorba despre un program de colectare şi recondiţionare care va trebui susţinut financiar de Ministerul Educaţiei și logistic de Ministerul Mediului.

”Costurile per calculator recondiţionat sunt de cel puţin de două ori mai mici decât cele ale unuia nou pentru o configuraţie fezabilă pentru educaţia digitală, sprijinind în acelaşi timp realizarea obligaţiilor naţionale pentru reciclare şi contribuind la creşterea pieţei muncii”, explică reprezentanţii ONG-urilor într-o scrisoare adresată Ministerului Educației.

Vrei sa comentezi?