1. Lasă-l să fie trist

Respingerea (de orice fel), dar mai ales cea care vine de la școala sau facultatea pe care ți-o doreai e al naibii de greu. Așa că dă-i voie prietenului tău să fie trist. Pregătește cutia cu șervețele și bagă și câte o îmbrățișare din când în când

  1. Adu-i aminte că nimeni nu are nimic personal cu el

Admiterea la facultate ține mult și de noroc. Un student ar putea să îndeplinească toate criteriile statistice ale universității, dar să nu fie acceptat. Așa că e bine să îi aduci aminte că rezultatul său la examen nu reflectă cine este ca persoană și nici cât de mult a muncit ca să intre la facultate.

     Spune-i cât de mândru ești de munca depusă de el

Asigură-te că repeți de cât de multe ori poți că ești mândru de toată munca dificilă pe care a depus-o pentru programele academice în care a fost implicat, și pe de altă parte cât de mândru ar trebui să se simtă el însuși

  1. Distrați-vă

După ce l-ai lăsat să fie trist și i s-au uscat lacrimile, este timpul să ieșiți din casă și să faceți ceva distractiv. Mergeți să vedeți un film sau puteți să vă umflați de calorii la restaurantul preferat. Orice ca prietenul tău să nu se mai gândească la rezultatul de la admitere.

  1. Arată-i opțiuni noi

E momentul să “get over it”. Așa că faceți împreună o listă cu alte facultăți la care ar putea să aplice. Cu siguranță o să găsească cursuri super interesante.

  1. Amintește-i că durerea va trece

Deși se pare că lumea se termină pentru că au ratat admiterea la facultatea, amintește-i că durerea respingerii o să dispară cu timpul. Există o grămadă de facultăți, așa că la un moment dat trebuie să apară ceva care să-i trezească din nou interesul și entuziasmul.

Sursa: Edu-News.ro

Vrei sa comentezi?