Din 2014 încoace, în fiecare an pe 6 aprilie este marcată Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

   Dincolo de beneficiile pentru sănătate, activitățile sportive sunt recunoscute pentru impactul social pe care le au în comunitate.

   Prin sport, toată lumea are doar de câștigat, acesta reușind să doboare orice barieră culturală, lingvistică, de gen sau statut social.

   Acest eveniment se dorește a deveni o completare la Ziua Olimpică, sărbătorită pe 23 iunie, prilej cu care sunt celebrate valorile olimpice de prietenie, excelență și respect, iar milioanele de oameni din întreaga lume sunt îndemnați să practice sportul.

   În 2017, cu ocazia Zilei internaționale a sportului pentru dezvoltare și pace, Biroul ONU al sportului pentru dezvoltare și pace (UNOSDP) lansează campania digitală #WePlayTogether în vederea încurajării organizațiilor și indivizilor din întreaga lume, care susțin sau efectuează activități sportive să participe la marcarea acestei zile. Campania invită participanții să distribuie pe canalele social-media o fotografie care reprezintă pentru ei ”puterea sportului în promovarea păcii, unității și incluziunii sociale’

Vrei sa comentezi?