Gala Profesorului Bologna, proiect de tradiție al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), revine cu a zecea ediție.

   Până pe 19 martie 2017, studenții au ocazia să-și premieze cei mai tari profesori pe care îi au, înscriindu-i pe site-ul www.profitari.ro, pentru a li se acorda titlul de Profesor Bologna.

   În urma unui proces de evaluare realizat exclusiv de studenți special pregătiți în acest sens, distincțiile de Profesor Bologna, pentru acele cadre didactice care inspiră și motivează studenții, vor fi acordate în cadrul unei gale ce va avea loc pe 19 mai 2017, la București.

   Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă națională menită să omagieze și răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi. Profesorul Bologna sau Proful Tare poate fi orice cadru didactic universitar care depășește granițele disciplinei pe care o predă și găsește căi inedite pentru a se apropia de studenți. Este cel care le câștigă prezența, respectul și atenția prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea și ușurința cu care se lasă înțeles, prin darul oratoriei și răbdare.

   Studenții evaluatori special pregătiți de ANOSR, vor parcurge mai multe etape în încercarea de a descoperi acei profesori care să merite titlul de Profesor Bologna:

  1. vor participa „incognito” la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor;
  2. vor discuta cu studenții care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză;
  3. vor purta o discuție mai amplă cu profesorul nominalizat, urmând ca în baza unei metodologii de evaluare suficient de complexă pentru a se evita anumite aprecieri subiective din partea studenților evaluatori, aceștia să decidă dacă profesorul merită sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.

   De-a lungul celor nouă ediții ale proiectului desfășurate până în prezent, 765 de cadre didactice au primit titlul de Profesor Bologna, aceștia constituind Comunitatea Profesorilor Bologna, un grup al exemplelor de bună practică din universitățile românești!

   Pentru mai multe detalii despre Gala Profesorului Bologna, vă invităm să accesați site-ul www.profitari.ro sau pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/ProfiTari/?fref=ts

Vrei sa comentezi?