Ești student? Atunci ai un motiv de bucurie. Potrivit unei decizii luate de Guvern, vei beneficia de burse dublate și transport gratuit cu trenul.

   Mai exact, fondul pentru bursele studenților crește de la 83 la 201 lei/student bugetat/lună se arată într-un comunicat al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) remis Edu-News.ro.

   Așadar, după adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, universitățile de stat din România ar trebui să mărească valoarea burselor acordate sau să acorde un număr mai mare de burse studenților, cel târziu din semestrul al doilea al acestui an universitar.

   Pe de altă parte, reprezentanții ANOSR vor ca cel puțin 30% din fondul total pentru burse să fie alocat către bursele acordate pe criterii sociale și mai cer ca universitățile să aibă posibilitatea de a acorda studenților proveniți din categorii defavorizate masă la cantină și cazare în cămine în regim gratuit. ANOSR a transmis o propunere în acest sens către Ministerul Educației încă din luna iulie 2016.

Vrei sa comentezi?