evaluare-digitala-logo-vert-cs3-no-slogan-cover-800

   În perioada decembrie-februarie, elevii din clasele I-VIII și pregătitoare pot accesa online testele Etapei cu numărul 1 din cadrul platformei Evaluare Digitală.

   Primul test, valabil începând cu data de 9 decembrie, este cel la Matematică. Acesta este format din 21 de întrebări, structurate pe 4 grade de dificultate: ușor, mediu greu și performanță, gândite special pentru a evalua cât mai corect și obiectiv cunoștințele elevilor, dar și pentru a le stârni imaginația, curiozitatea și mai ales interesul pentru această materie.

   Imediat după testul la matematică vor fi lansate și testele la Limba română și Cultură generală – celelalte două probe propuse elevilor, prin intermediul proiectului Evaluare Digitală.

   Etapa 1, cu toate cele 3 teste disponibile, se va încheia la finalul lunii februarie 2016.

   Calendarul etapelor Evaluare Digitală:

Etapa 1 –  Decembrie 2015 – Februarie 2016.

Etapa 2 –  Ianuarie – Aprilie 2016.

Etapa 3 –  Martie – Mai 2016.

Etapa 4 FINALĂ – Iunie 2016.

   Fiecare etapă cuprinde 3 teste, a câte 21 de subiecte, la Matematică, Limba română și Cultură Generală. În plus, fiecare test are o zonă de ANTRENAMENT specifică, formată din 30 de exerciții suplimentare cu care elevii își pot face ”încălzirea”.

   Important de reținut este faptul că toate subiectele testelor din platforma Evaluare Digitală sunt redactate de profesori autorizați, respectă programa școlară și urmăresc îndeaproape etapele cronologice de predare din școli.

Creativitate, provocare, entuziasm, chiar de acasă!

   Testele online din platforma Evaluare Digitală sunt foarte ușor de accesat chiar de acasă, de pe computer, laptop sau tabletă, ceea ce oferă copiilor și ocazia de a utiliza tehnologia în scopuri educative.

   Proiectul Evaluare Digitală a fost lansată la începutul lunii octombrie 2015. Acesta a debutat cu o etapă demo, gratuită, prin intermediul căreia copiii s-au putut familiariza atât cu platforma cât și cu structura testelor.

   EVALUARE DIGITALĂ reprezintă o platformă online independentă, dedicată elevilor din clasele I-VIII și pregătitoare, cu ajutorul căreia aceștia își pot testa cunoștințele dobândite în școală la probe precum Limba română, Matematică sau Cultură generală.

   Având ca bază curriculum-ul în vigoare, programele școlare și Legea Educației Naționale, Evaluare Digitală reinterpretează, într-o manieră modernă și creativă, subiectele școlare, pornind de la preocupările și curiozitățile copilului. Rezultatul este o călătorie fantastică în lumea reală, care asigură o învățare eficientă și relevantă.

   EVALUEAZĂ-TE CORECT!

   Principalul scop al testelor propuse prin intermediul acestei platforme educaționale este evaluarea cunoștințelor și monitorizarea progresului elevilor din clasele I-VIII și pregătitoare. Copiii sunt provocați să descopere și să rezolve subiecte dintre cele mai inventive, iar părinții, pe baza monitorizării activității – rezultatele testului și sugestiile din partea evaluatorilor – pot afla răspunsul la două întrebări esențiale pentru dezvoltarea copiilor: CARE este nivelul lor actual de pregătire și CUM pot evolua, astfel încât să atingă un nivel superior de performanță școlară.

   În același timp, Evaluare Digitală urmărește digitalizarea concursurilor și testelor școlare, prin crearea unui mediul extern de evaluare a cunoștintelor elevilor, distinct de cel al școlii în care învață, precum și dezvoltarea personală a copiilor.

   Evaluare Digitală este și o competiție extra-școlară. În urma fiecărui test rezolvat elevii acumulează puncte (pietre prețioase), au acces la clasamente, iar cei care ajung în etapa finală și obțin cel mai mare punctaj au șansa să câștige marele premiu: o excursie la Disneyland Paris.

   Pentru a sustine testele, parintii trebuie să își creeze un cont personal în platforma, Evaluare Digitală, cont în care ulterior pot adăuga câți copii doresc și pot decide ce teste să susțină aceștia. Tot părinții sunt cei care primesc pe e-mail rezultatele și au acces la clasamente și statistici.

   Participarea la testele propuse de Evaluare Digitală este opțională, contra cost și se face pe bază de înscriere în platforma www.evaluaredigitala.ro. În funcție de numărul de teste selectate, participanții pot beneficia de reduceri cuprinse între 5% și 15%.

   Mai multe înformații privind modalitățile de înscriere și participare, găsiți pe site-ul Evaluare Digitală precum și pe pagina de Facebook. De asemenea ne puteți scrie la contact@evaluaredigitala.ro

   Evaluare Digitală este un proiect propriu marca Godmother și susținut de Itsy Bitsy, edu-news.ro, Zurli și Academia de Șah.

Vrei sa comentezi?